fbpx

Saveti za izradu kuhinje

Saveti za izradu kuhinje mogu biti dosta opsirna tema, ovim blog postom smo se potrudili da obuhvatimo najvaznije.

Za temu smo se odlucili upravo zbog cestih nedoumica ljudi koji zele da izrade novu kuhinju.

1. Saveti za izradu kuhinje – Izbor majstora

Prvi i mozda najvazniji Saveti za izradu kuhinje jeste:

Izabrati dobrog majstora, sa preporukom, u danasnje vreme ja zaista tesko. Pre svega je proporuka od kljucnog znacaja. Veoma je vazno da Vam se zaista dopada kako on radi. Isto, ne manje vazno, da je ono sto Vam je prikazano zaista taj majstor radio. Iskustvo je veoma vazno.

Izrada kuhinje po meri
bekostyle design

Ukoliko Vam treba nasa usluga za izradu kuhinje slobodno nas kontaktirajte. Tim @bekostyle ima odlicne majstore za izradu kuhinja.

Odmah zelimo da kazemo da dobri majstori nisu i ne moraju da budu i dizajneri, oni su dobri masjtori 🙂

Vecina majstora raspolaze sa nekim od mnogIh programa za dizajn kuhinje.

2. Izrada kuhinje po meri – Izbor dizajna kuhinje

Kada radimo komadni namestaj po meri – kuhinju po meri, mozemo da angazujemo dizajnera da uradi nacrt kuhinje ili nekog drugog komada namestaja.

Ukoliko niste u mogucnosti to da uradite ili pak zelite sami da radite dizajn svoje kuhinje mozete i to.

Stoga izdavajamo nekoliko vaznih saveti za izradu kuhinje prilkom izbora Vaseg dizajna izrade kuhinje po meri.

Ideje za dizajn mozete na pronadjete na Internetu, ovde izdvajamo www.pinterest.com . Sasvim je dovoljno da u pretragu unesete manje vise kuhinju kakvu zelite, i dobicete pregrst odlicnih ideja.

Neki od besplatnih programa i laki za upotrebu koje mozete sami da koristite su sledeci:

Homestyler | Free online floor planner and 3D home design tool

Sweet Home 3D – Draw floor plans and arrange furniture freely

Iskoristite maksimalno sav prostor koji imate na raspolaganju. Elemente kuhinje spojite u jednu celinu. Neka se kroji tako da sve pokrijete plocom ukoliko je to moguce i da ima jedan tok, pri tome mislimo na spojene uglove, uvek mozete da pronadjete dobar nacin da iskoristite uglove u kuhinji.

Savet plus:

Ukoliko ste u mogucnosti mozete da napravite jednu otvorenu policu od drveta ili pak imitacije istog za recimo lepe boce vina, to je jedan lep detalj.

3. Saveti za izradu kuhinje – dezen i materijali

Ovde zelimo da naglasimo da nisu svi dezeni dobri za Vas, naime prilikom izbora dezena bi bilo pametno da obratite paznju na sam prostor u kojem pravite kuhinju, na boje prostora kao i na svetlost koju imate u prostoru.

Takodje, kuhinju mozete da radite od Univera, Medijapana, kombinacije ova dva materijala, ili drveta.

Kada radite kuhinju od Medijapana mozete da izaberete boju po Vasoj zelji i meri, i one se uglavnom rade u jednoj boji.

Takodje ovde bi izdvojili i kombinovanje elemenata od Medijapana i Univera, njihovo kombinovanje zaista moze da ima odlican efekat.

Galerija kao predlozi nekih kombinacija kao i kuhinja od medijapana.

Ukoliko Vam je potrebna pomoc prilikom izbora dizajna Vaše buduće kuhinje, pogledajte nasu stranicu sa 3d prikazima, kontaktirajte nas kako bismo za Vas uradili prikaz izgleda Vaše kuhinje i na taj način Vam olakšali prilikom izrade kuhinje.

Nase radove možete pogledati ovde

SAVET PLUS:

Ne savetujemo da kuhinja ima dezen – reljef na svim elementima, najbolja opcija je kombinovanje reljefne ili neke slicne iverice sa jednobojnim Univerom ili medijapanom., na primer gornji elementi su u nekom dezenu drvo ili reljef dok su donji potpuno jednobojni.
Saveti za izradu kuhinje kombinacije materijala
Saveti za izradu kuhinje

4. Ručkice ili ipak ne

Danasnji modeli kuhinja su uglavnom modernog stila, siroki elementi sa dosta velikih ladli koje su zaista prakticne i nezaobilane u jednoj kuhinji, i prilkom izrade kuhinje po meri se postavlja pitanje da li stavlajti rucke na elemente, kakve rucke su najbolje i ukoliko ih nemamo kako cemo otvarati elemente.

Ukoliko se odlucimo da izradjujemo kuhinju od Medijapana mozemo da napravimo usece koji nam omogucavaju otvaranje elemenata bez rucki ili pak da koristimo odredejene okove koji nam na dodir omogucavaju otvaranje istih. To isto vazi i za elemente od Univera osim usecanja istih.

Rucke uvek biramo u skladu sa dezenom elemenata kao i njihovim dizajnom. Tako da ukoliko se odlucimo za neki rustic look kuhinje svakako cemo birati rucke koje su u skladu sa tim izgledom.

Danas na trzistu postoji pregrst zaista lepih rucki za kuhinje.

5. Radna ploča – saveti za izradu kuhinje

Sto se tice saveta na temu izbora radne ploce u Vasoj kuhinji mozemo reci sledece:

Radna ploca u kuhinji je nezaobilazan detalje, svakako, u jednoj kuhinji. One mogu d abudu debljine 28 mm ili 38 mm.

Proizvode se u raznim dezenima i materijalima, mi bismo mogli da Vam predlozimo radnu plocu od Kerrock materijala. Radne ploce od Kerrcok materijala su izuzetno izdrzljive i mogu da se rade u raznim dezenima.

Ukoliko se odlucite za radnu plocu od Kerrock materijala mozete da radite i sudoperu iz radne ploce, odnosno da jeizlijete sto izgleda zaista impozantno.

Nadamo se da smo Vam malo pomogli nasim tekstom

Sav tekst na nasem blogu blog beko style je inspirativnog karaktera. Ovde smo pokusali da Vam pruzimo Savete iz „prve ruke“, nadamo se da Vam se dopada tekst.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte tim @bekostyle

Prijavite se na nas Newsletter i dobijajte redvona obavestenja o novim tekstovima i savetima

Citajte nas blog

Leave a Comment