Spušteni plafoni – izrada spuštenih plafona3

Spušteni plafoni

Spusteni plafoni i jedna od osnovnih prednosti koje dobijate postavljanjem spustenih plafona – korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevinskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor.

Po svojim karakteristikama spusteni plafoni od gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

Postoje razliciti tipovi spustenih plafona i koje cemo postaviti zavisi iskljucivo o nasih potreba i namene istih.

Spušteni plafoni i estetika prostorije – dekorativni spusteni plafoni

Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni dekorativni plafon može biti presudan faktor koji određuje konačan izgled sobe. Raznim oblicima, formama, stepenastim ravnima i kaskadama u mogućnosti ste da naglasite određene delove sobe, da prostoriji date dubinu, širinu i prostor. Pravilnim pozicioniranjem rasvete možete naglasti zone u prostoriji (na primer zonu za sedenje u dnevnoj sobi ili izložbeni odeljak u vašem poslovnom prostoru).

Pored toga sto su izuzetno prakticni mogu da budu privlacni na pogled, zanimljivi i lepi. Plafon ne moramo da uradimo iskljucivo u beloj boji ili pak od gipskarton ploca, postoje razni tipovi plafona.

Jedan od njih su upravo spusteni plafoni od Klirit materijala na koje se lepi posebna folija sa raznim dezenima po Vasem izboru. Na primer mozete deciju sobu ukrasiti sa jednim odlicnim spustenim Klirit plafonom sa posebnim dezenom koji ce oduseviti Vaseg malisana.

Karakteristike Klirit materijala su sledece:

–         kristalna providnost i blještav sjaj

–        besprekorna svetlosna propustljivost

–         mogućnost filtriranja svetlosti

–         izvanredna postojanost na atmosferije

–         odlične fizičko-mehaničke osobine

–        hemijska postojanost

–        mogućnost termičkog oblikovanja

–        mehanička obradivost

–        mogućnost lepljenjaspusteni plafoni-klirit materijalspusteni plafoni-klirit materijal

Na spusteni plafon moze da se ugradjuje LED rasveta, medju kojom je upravo i zvezdano nebo. Zvezdano nebo je posebno atraktivno za spavace sobe i dnevne boravke.

Pored zvezdanog neba na spusteni plafon nas tim Beko Style ugradjuje sve vrste rasvete kao sto su Led creva koja mogu da svetle u jednoj boji ili pak u svim duginim bojama, kao i druga rasveta.beko style – spusteni plafonibeko style – spusteni plafoni

Prednosti spuštenih plafona

Spusteni plafon vam donosi nekoliko prednosti:

  • Lako se sprovodi elektro instalacija (nema probijanja kanala kroz plafon, štemovanja)
  • Lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
  • Gips Ploce pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine plafona
  • Spuštenim plafonom se maskiraju instalacije i grede
  • Spuštenim plafonom se formira prostor koji je odličan izolator (posebno u kombinaciji sa mineralnom izolacionom vunom)
  • Konstrukcija i izrada spuštenog plafona

Smatramo da je neophodno u ovom tekstu spomenuti i samu konstrukciju sputenog plafona, kako se izradjuje tj.na cega se on postavlja.

Same ploče se fiksiraju na metalne nosače koji kada se ispravno postave čine jednu jaku i čvrstu podkonstrukciju. Ta podkonstukcija osim što ima za cilj da podržava spušteni plafon često se može iskoristiti na još nekoliko korisnih načina (postavka elektro instalacija, ugradnja rasvete, postavka izolacionog materijala su samo od nekih primena).

Ukoliko zelite da postavite u svom domu spusteni plafon slobodno nas kontaktirajte.

Leave a Comment