Uređenje enterijera – Saveti

Uređenje enterijera

Kada govorimo na temu Uređenje enterijera, pre svega moramo da spomenemo neka pravila o uredjenju i organizovanju enterijera.

Neophodno je prilikom uredjenja enterijera bilo da je stan ili kuca u pitanju da krenemo od pocetka. Treba pre svega da razmotrimo kakav je prostor koji uredjujemo.

uredjenje enterijera ideje
Idejno resenje jednog dnevnog boravka – beko style

Pravilo teksture kod uređenje enterijera

Ukoliko posmatramo jednu prostoriju, recimo da je ona bež . Ukoliko obratimo pažnju primeticemo da ima vise nijasni bez, recimo preplicu se bez, braon i bela boja, kao i da u prostoru imamo razlicite predmete od drugacije tekstrue. Pod teksturom mislimo na drvene predmete, mozda upotreba Kerrock materijala ili pak lamperije.

Tekstura u jednom prostoru stvara vizuelni osecaj i dobru atmosferu u enterijeru.


Uredjenje enterijera – Boje u enterijeru i njihovo kombinovanje

Kada govorimo o kombinovanju boja nas tim je tu da Vam pomogne. Naime, preporucili bismo sledecu kombinaciju. Ukoliko biramo recimo bez boju, nju bsimo koristili vecinski, pod tim mislimo na recimo 60 %, dok bih nekih 30 % mogli da koristimo neku mozda smeliju boju, kombinacija bez i neke teget plave jake boje, ili recimo bez i kombinacija koralno zelene boje, ili pak bez i kombinacija crne boje ili neke zanimljive tapete sa crnom temom. Ovde primenjujemo pravilo tri boje.

O uticaju boja i njihovom znacenju, posebno u enterijeru mozete citati na nasem blogu klikom ovde

uređenje enterijera
kombinacije boja i detalja u enterijeru – beko style inspiracije

Ostalih 10 % mozemo da kombinujemo razne detalje kao sto su jastucici u nekoj boji koja nam se slaze sa enterijerom, ili pak sa komadima cveca u velikim vaznama.

Kombinacije su razlicite i sve zavisi od Vaseg ukusa.

Uredjenje enterijera – osvetljenje

Prilikom uredjenja enterijera jedna od vaznih stavki jeste svakako osvetljenje.

Kako su mogucnosti osvetljenja veoma velike od ugradne i nadgradne rasvete klijenti se cesto zbune i ne znaju kako da organizuju svoje osvetljenje. Nas predlog bi bio sledeci, naime ovde mozemo da primenimo „pravilo broja tri“. Mozemo da stavimo glavno ossvetljenje u vidu lustera centralno u prostoriji, zatim ambijentalne rasvete kao sto je lampa u cosku i svetiljki iznad fotografija.


Nas tim @bekostyle svakako moze da Vam pomogne sa savetima na temu rasvete.

uređenje enterijera
kombinacija rasvete u prostoru – uredjnje enterijera beko style inspiracije

Uredjenje enterijera – saveti i predlozi

Privatni prostor u enterijeru

Kada pomsilimo na stan pre svega prva stvar na koju pomislimo je manjak prostora. U danasnje vreme iskoriscenje prostora jednog stana je glavna tema kada je uredjenje enterijera u pitanju.

Kada govorimo o uredjenju enterijera svakako je neophodno da dotaknemo temu namestaja i rasporeda istog u jednom prostoru.

Svaka porodica zahteva odredjenu kolicinu privatnosti u zajednickom prostoru.

Jedan prostor je moguce vizuelno razdvojiti na vise celina na mnoge nacine. U ovonedeljnom blog postu cemo pisati o nekim nacininima vizuelnog radvajanja prostora na temu uredjenja enterijera.

Pregradne zavese – da, pregradne zavese, jedan od nacina da odvojimo prostor jesu upravo one. Postoje razliciti tipovi ovih vrsta zavesa i njihova funkcionalnost je mnogostruka. Recimo ukoliko nam se u jednom prostoru nalazi dnevni boravak i kuhinja, ili pak i dnevni boravak i spavaca soba.

Neki od primera odvajanja prostora pomocu panelnih zavesa mozete da pogledate. Slike su insirativnog karaktera.

Pregradni paneli – zidovi

Oni imaju potpuno istu funkciju kao pregradne zavese i mogu biti iyradjeni od razlicitih materijala i dezena. Ovde smo Vam predstavili neke od primera.

Vizuelno razdvajanje prostora – namestaj

Vizuleno razdvojiti prostor je moguce pomocu namestaja takodje da se uradi. Za ovo razdvajanje mozemo da koristimo trpezarisjski sto, garnituru u dnevnom boravku ili pak police otvorenog tipa o kojima je bilo dosta reci na nasem instagram profilu.

neke od primera i nama isnpirativnih fotografija cemo Vam prikazati upravo ovde.

Nadamo se da Vam je ovaj tekst bio inspirativan i od pomoci. Ukoliko zelite da zasnate prvi sta smo Vam pripremili na blogu.


Svi tesktovi i fotografije su rezultat istrazivanja i pisanja na temu na osnovu informacija koje su nam zanimljive i poucne, zatim sve to spojimo zajedno i pisemo tekstove koji Vam mogu biti od pomoci ili suziti kao inspiracija.

Zato sto volimo da kreiramo i ulepsavamo Vas poslovni i privatni prostor, zato smo tu tim @bekostyle.

Leave a Comment