fbpx

Drvene fasade

Drvene fasade

Drvene fasade – obloge od termotretiranog drveta

Ne postoji topliji i elegantniji materijal za naglašavanje određenih delova fasade od egzotičnog ili termotretiranog drveta. Ove fasadne obloge, kada su dobro tretirane zaštitnim slojem ulja mogu biti zaista dugoročno rešenje.

Karakteristike termotretiranog drveta

Drvene fasade omogućavaju zaštitu od negativnog uticaja atmosferskih prilika kao što su vetar, kiša ili sneg. Sami paneli koji se koriste za drvene fasade su tretirani vodootpornim, protivpožarnim i premazima koji imaju UV zaštitu.

Dobra uradjena drvene fasade povecava energecku efikasnost zgrade.

Montiranje i postavljanje drveta kao fasadnog elementa je moguće preko svake podloge (preko cigle i opeke, preko betona…). Važno je da postavljanje radi stručna ekipa jer se mora obezbediti da zid diše, da postoji ventilacija, da se omogući oticanje vode od kiše i otapanja snega kao i da se eliminiše bušenje deking profila jer to može oštetiti drvo i dugoročno umanjiti trajnost fasade. Naravno, postavljanje je po principu suve montaže tako da ceo proces traje kratko.

Mi u Beko Style smo spremni da vam pomognemo po svim upitima i ponudama koje imate. Očekujemo vaš poziv ili email poruku, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo na sva pitanja oko cena i procesa montaže.

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!