fbpx

Podno grejanje

Podno grejanje

Podno grejanje

Podno grejanje je jedan od efikasnijih načina da uvećate efikasnost grejanja, a da pri tome ne povećate troškove koje izdvajate.

Kada stavite na papir troškove ugradnje podnog grejanja, izdatke za struju, a onda pogledate kako ste se lepo ogrejali tokom zime onda ćete se uveriti da je podno grejanje jedan sasvim komforan i povoljan način grejanja.

Ako nestručno lice montira podno grejanje može se čak desiti da se toplota emituje na dole, ka ploči, a ne gore, ka sobi gde treba da se greje.

Grejna površina

Ako se grejete na radijatore, TA peć, mermerne ploče onda je površina sa koje se toplotna energija emituje u prostoriju dosta mala. Izračunajte i sami koliku površinu ima na primer jedan radijator.

Ali ako se grejete pomoću podnog grejanja onda je grejna površina skoro pa ceo vaš pod.

Prednosti podnog grejanja

Sama izvedba podnog grejanja vam donosi nekoliko prednosti:

  • Nije potrebno da se održava svake godine
  • Nameštaj u sobi možete postaviti bilo gde
  • Ravnomerno raspoređuje toplotu u prostoriji
  • Precizno podešavanje temperature

Raspodela toplote

Druga prednost je ravnomerna raspodela toplote. Na primer: u blizini vašeg radijatora je toplo, ali da li je tako ako odete u suprotan deo sobe? Ovaj problem ne postoji kod podnog grejanja, jer je svaki deo prostorije ujednačeno topao. Znate onaj osećaj da je blizu TA peći ili radijatora mnogo tolpo? To radimo zato što želimo da toplota dosegne do svih delova sobe. Ali to za sobom povlači veću potrošnju. Ni ovo se ne dešava kod podnog grejanja.

Podno grejanje unapređuje enterijer

Jako bitna prednost podnog grejanja je to što nameštaj možete staviti bilo gde. Ako koristite radijatore onda vam pozicija radijatora diktira gde ćete staviti kauč, krevet, ormare, police itd. Ovo radite jer ne želite da blokirate emitovanje toplote od radijatora ka svim delovima sobe. Kod podnog grejanja nemate ovaj problem jer je cela soba slobodna

Želite da ugradite podno grejanje?

Kao što i sami vidite nudimo različite vrste usluga u oblasti ugranje grejanja u stanove i poslovni prostor i zbog specifičnih zahteva koje verujemo da imate najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Korisni savet

Podno grejanje se nešto sporije zagreva, ali dugo drži ostvarenu temperaturu. Zato preporučujemo da termostat uvek držite na oko 2 stepena niže nego što ste inače navikli kod klasičnog grejanja.

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!