fbpx

Protivpožarni gips sistemi

Protivpožarni gips sistemi

Protivpožarni gips sistemi

Zaštita objekata i infrastrukture od požara predstavlja važan faktor kada je izrada projekta i izvođenke radova u pitanju. U zavisnosti od namene Objekta iskusan projektant će predvideti adekvatnu protivpožarnu zaštitu.

Porivpožarni sistem se sastoji od uređaja za detekciju požara, konstruktivnih elemenata za pasivnu zaštitu i na kraju sistema aktivne zaštite koji direktno služe u gašenju požara.

Protivpožarni gips sistemi predstavljaju pasivnu zaštitnu barijeru.

Naime, u svojoj prirodnoj molekularnoj strukturi gips sadrži vodu koja se procesom kristalizacije vezala za ostale molekule i formirala takozvane hidrate. Kada se gips izloži toploti, voda prelazi iz stanja hidrata u oslobođenu vodu, a ako je izvor toplote izuzetno ja tada voda čak i isparava. Sve ovo doprinosi zastitnom dejstvu gips ploča od požara.

Pošto se gips ponaša kao prepreka proširenja emisije toplote bilji efekti se postižu korišćenjem deblje zaštite – postavljanjem nekoliko ploča jedne do druge.

Prednosti korišćenje gips ploča u protivpožarnoj zaštiti:

  • koristi se metalna podkonstrukcija koja ne gori
  • vrlo lako se postavljaju sistemi za detekciju požara (dim mašine i alarmi)
  • jednostavno se ugrađuju sistemi aktivne zaštite (prskalice i hidrantne instalacije)
  • omogućena je laka kontrola i revizija svih sistema u bilo kom trenutku.

Vrlo je bitno da se napomene da se koriste kvalitetni materijali i oprema koja je atestirana u domaćim institutima i koja je potpuno u skladu sa zakonskim normama i propisima o protivpožarnoj zaštiti.

Protivpožarni gips sitemi – cene radova i usluga

Cena se formira po kvadratu pokrivene površine. Moguća je izrada po sistemu „ključ u ruke“ pri čemu mi finansiramo celokupne radove a naravno moguće je da mi samo vršimo postavku sistema, a materijal i opremu nabavljate vi o svom trošku.

Najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!