fbpx

Spušteni plafoni

Spušteni plafoni

Spušteni plafoni

Jedna od osnovnih prednosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za Vaš prostor.

Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za Objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

Konstrukcija i izrada spuštenog plafona

Same ploče se fiksiraju na metalne nosače koji kada se ispravno postave čine jednu jaku i čvrstu podkonstrukciju. Ta podkonstukcija osim što ima za cilj da podržava spušteni plafon često se može iskoristiti na još nekoliko korisnih načina (postavka elektro instalacija, ugradnja rasvete, postavka izolacionog materijala su samo od nekih primena).

Prednosti spuštenih plafona

Sama izvedba spuštenog plafona vam donosi nekoliko prednosti:

  • Lako se sprovodi elektro instalacija (nema probijanja kanala kroz plafon, štemovanja)
  • Lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
  • Gips Ploce pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine plafona
  • Spuštenim plafonom se maskiraju instalacije i grede
  • Spuštenim plafonom se formira prostor koji je odličan izolator
Spušteni plafoni radovi

Spušteni plafoni i estetika prostorije

Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni plafon može biti presudan faktor koji određuje konačan izgled sobe. Raznim oblicima, formama, stepenastim ravnima i kaskadama u mogućnosti ste da naglasite određene delove sobe, da prostoriji date dubinu, širinu i prostor. Pravilnim pozicioniranjem rasvete možete naglasti zone u prostoriji (na primer zonu za sedenje u dnevnoj sobi ili izložbeni odeljak u vašem poslovnom prostoru).

Spušteni plafoni koji su adekvatno urađeni mogu da učine jedan Prostor izuzeno lepim i privlacnim za boravak u njemu, zato je neophodno da Vam isti naprave uravo adekvatni stručnjaci.

Spušteni plafoni cene

Osnovna cena izrade spuštenih plafona se daje po kvadratu pokrivene površine. Možete sami nabaviti materijal pri čemu mi samo vršimo radove ili nam možete takođe prepustiti gradnju po sistemu „ključ u ruke“ pri čemu mi snosimo sve troškove. Ono što se mora napomenuti je da se posebno naplaćuje otvaranje sijaličnih otvora na gips karton pločama, izrada krivolinijskih i kaskadnih formi kao i svih drugih posebnih zahteva koje imate kada su gipsarski radovi u pitanju.

Kao što i sami vidite nudimo različite vrste usluga u oblasti gipsarskih radova radova i zbog specifičnih zahteva koje verujemo da imate najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!