fbpx

Parketarski radovi

Parketarski radovi

Parketarski radovi, postavljanje parketa i laminata

Parket je deo kuće koji može da značajno unapredi estetiku i ambijent enterijera doma. Dobro urađen, kvaliterno lakiran i redovno održavan parket predstavlja ponos svakog domaćina jer svojim odbijanjem svetlosti i toplom bojom drveta svakoj prostoriji daje dubinu i prijatnu estetiku.

Istraživanje je pokazalo da od svih elemenata u kući parket predstavlja ono što gosti prvo primete. Mala je razlika od toga da impresionirate ili da potpuno razočarate.

Parketarski radovi podrazumevaju niz radova pre same postavke parketa. Prva stvar koja se radi su pripremni radovi poda na koji se postavlja parket.

Tehnike za postavljanje parketa su raznovrsne i uvek je moguće kombinovati nekoliko njih radi većeg dekorativnog i estetskog efekta.

Najčešće su:

 • Brodski pod – najjednostavniji metod. Slaganje dašćica parketa jednih do druge.
 • Riblja kost – spajanje vrhova dve pločiće pod 90 stepeni.
 • Lastin rep – slično kao riblja kost samo se ne spajaju pojedinačne pločice
  već setovi od dva ili tri parketa spojenih po principu brodskog poda.
 • Kocka – samo ime govori. Spajaju se daščice parketa koje su pravilnog
  kvadratnog oblika.
 • Pleter – upleteni sistem postavljanja daščica.
 • Mozaik – dekorativni, ukrasni način postavljanja parketa. Ređe se koristi
  za celu površinu već više za određene segmente poda.

Usluge koje vam nudimo

Radimo sve vrste parketarskih radova uključujući i rad sa laminatom. Vršimo reparacije i popravke kao i prvo postavljanje parketa u prostoriji. Pri dolasku na teren prvo pokušavamo da utvrdimo stanje podnih površina u smislu ravnoće, eventualnih naprlina i oštećenja. Potom u dogovoru sa vama odabiramo najbolje rešenje za postavljanje parketa kako u odabiru tehnika postavljanja tako i u izboru finiša i boja.

Parketarski radovi

Kada je reč o popravkama i reparaciji postojećeg parketa prvi korak je upoznavanje sa trenutnim stanjem u kom se parket nalazi. Postoji mnogo faktora koju pokazuju da li je moguće vršiti popravke i kolikoj meri. Ovo je bitno iz razloga što je često povoljnije za vlasnika da uloži u nov parketa nego da pokušava da prepravlja veoma oštećen parket. Pri popravkama možemo vam pomoći oko hoblovanja parketa, zamene lajsni, popunjavanju naprslina i oštećenih komada parketa, kao i kod savršenog lakiranja do visokog sjaja.

Postavljanje laminata

Laminat ima dosta prednosti posebno kada je reč o poslovnim i kancelarijskim prostorijama jer se vrlo brzo postavlja, ima dopadljiv estetski i dekorativni izgled i jednostavno se održava.

Na tržištu danas postoji veliki broj dezena i boja tako da je moguće pronaći model koji se najkvalitetnije može uklopiti u postojeći prostor. Bitno je samo da se odabere pouzdan proizvođač čiji su proizvodi dokazani u dugogodišjnjem korišćenju. Mi vam tu možemo pomoći jer imamo dugogodišnje iskustvo u postavljanju laminata u individualnim domovima, ali i lokalima, poslovnim i prodajnim prostorijama (TC Ušće, Merkator, tržni centri).

Cene parketarskih usluga

Kao što i sami vidite nudimo različite vrste usluga u oblasti postavljanja parketa i laminata kao i usluga reparacije i popravke podnih obloga i zbog specifičnih zahteva koje imate verujemo da imate najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Kada odabrati parket?

 • Radite za svoj dom
 • Želite dugotrajno rešenje
 • Potrebna vam je toplotna izolacija
 • Bitan vam je kvalitet
 • Želite visoki sjaj podnih površina

Parket je kvalitetno i dugotrajno rešenje postavljanja podnih površina u vašem domu. Ne preporučujemo postavljanje parketa u radnom prostoru jer se lak tako brže pohaba i ošteti. Parket zbog svoje debljine daje bolju toplotnu izolaciju tako da se preporučuje za one prostorije gde najviše boravite.

Kada odabrati laminat?

 • Pokrivate velike površine
 • Želite povoljno i isplativo rešenje
 • Potrebno je lako održavanje podova
 • Bitna vam je brza postavka

Laminat je odličan izbor u prostorijama gde se dosta krećete i gde se radi. Površina laminata duže održava izgled i teže se oštećuje od lakiranog parketa. Takođe, ne čeka se dug period od postavljanja do korišćenja jer nema sušenja laka. Laminat se lako održava i čisti i zbog toga je zahvalan u poslovnim prostrima i lokalima.

Korisni savet

Sigurno ste videli reklamu za laminat gde se govori da postavljanje laminata je lak posao koji može i dete odraditi. Na reklamama kažu da se laminat bukvalno sam pripaja i vezuje i da nema tu mnogo muke.

Međutim, šta se dešava ako prostorija nije potpuno pravougaonog oblika? Šta ćete raditi ako imate stubove uz zid ili imate zidove koji se ne spajaju pod pravim uglom? Tada možete samo napraviti sebi veće troškove jer ćete sigurno unuštiti nekoliko laminatnih ploča, nećete pedantno iseći kontaktne ravni ili nećete umeti da izravnate podlogu.

Naš savet je da posao prepustite profesionalcima koji imaju iskustvo u postavljanju laminata, koji imaju sav potreban alat i naravno znanje da reše svaki problem koji su javi u toku procesa postavljanja.

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!