fbpx

Gipsarski radovi

Gipsarski radovi

Gipsarski radovi

Gipsarski radovi spadaju u moderne građevinske metode jer predstavljaju sistem koji se lako postavlja, sistem koji ima odlična svojstva i karakteristike a uz sve to treba napomenuti da troškovi izgradnje nisu previsoki.

Osim što imaju dekorativan i estetski karakter gipsarski radovi u vidu pregradnih zidova i spuštenih plafona ne opterećuju statiku objekta i imaju dodatnu fukcionalnost jer se mogu koristiti za laku postavku različitih instalacija u objektu.

Prednosti gipsarskih radova

Kvalitetno urađen gipsarski rad donosi vam perfektno ravnu površinu jakih mehaničkih karakteristika. Princip suve gradnje vam omogućava da odmah nakon postavke zida isti možete dalje gletovati, krečiti, oblagati pločicama ili tapetama. Pravilno odrađen, pregradni zid, može držati težak i masivan nameštaj poput medijapanskih izložbenih polica (u buticima i prodavnicama) ili LCD ekrana velike dijagonale (u vašem domu ili poslovnom prostoru).

Pregradni zidovi su idealni za adaptacije stanova, za idejna rešenja u poslovnom prostoru, prodajnim salonima i kancelarijama. Izrada nije samo ograničena na ravne površine. Moguće je izraditi zakrivljene zidove kao i dekor zidove različitih oblika i formi.

Pregradni zidovi

Spušteni plafoni

Protivpozarni sistemi

Armstrong amf plafoni

Hounter Douglas plafoni

rigiton plafoni

Glavne karakteristike gips karton sistema

Osim izrade pregradnih, gips karton ploče se koriste i za oblaganje postojećih zidova kao i za izradu spuštenih plafona jer nude višestruke prednosti:

 • lako se sprovodi elektro instalacija (nema probijanja kanala kroz zid – štemovanja)
 • lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
 • gips ploce pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine zidova
 • spuštenim plafonom se maskiraju instalacije (grejne, vodovodne, rashladne, elektro instalacije)
 • spuštenim plafonom se formira prostor koji je odličan izolator (posebno u kombinaciji sa mineralnom izolacionom vunom)
 • važno je naglasiti da postoje i vodootporne gips karton ploče koje imaju značajnu primenu u današnjoj gradnji.

Gips ploče imaju odlične mehaničke karakretistike. To znači da je njihova obrada izuzetno jednostavna i laka. Sa druge strane njihove fizičke karakteristike su takve da one imaju malu masu po kvadratu površine , nisu zapaljive i ne gore jer krečnjak ui sebi sadrži određen procenat vode, i izrađuju se u pločama dimenzija i preko 2m2 što znači da se njima veom abrzo i jeftino pokrivaju velike površine.

Estetski i dekorativni kvaliteti

Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni plafon može biti presudan faktor koji određuje konačan izgled sobe. Raznim oblicima, formama, stepenastim ravnima i kaskadama u mogućnosti ste da naglasite određene delove sobe, da prostoriji date dubinu, širinu i prostor. Pravilnim pozicioniranjem rasvete možete naglasti zone u prostoriji (na primer zonu za sedenje u dnevnoj sobi ili izložbeni odeljak u vašem poslovnom prostoru).

Gipsarski radovi cene

Osnovna cena gipsarskih radova se daje po kvadratu pokrivene površine. Možete sami nabaviti materijal pri čemu mi samo vršimo radove ili nam možete takođe prepustiti gradnju po sistemu „ključ u ruke“ pri čemu mi snosimo sve troškove. Ono što se mora napomenuti je da se posebno naplaćuje otvaranje sijaličnih otvora na gips karton pločama, izrada krivolinijskih i kaskadnih formi kao i svih drugih posebnih zahteva koje imate kada su gipsarski radovi u pitanju. Kliknite i pogledajte zasebne cenovnike pregradnih zidova i spuštenih plafona.

Kao što i sami vidite nudimo različite vrste usluga u oblasti gipsarskih radova radova i zbog specifičnih zahteva koje verujemo da imate najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Zašto gips ploče?

 •  Suva gradnja
 •  Odlične mehaničke karakteristike
 •  Dobra akustična izolacija
 •  Gips ploče ne gore
 •  Izuzetna toplotna izolacija

Oblici spuštenih plafona

Nemojte se ograničavati samo na spušteni plafon u jednoj ravni. Zamislite i projektujte različite oblike, kaskade i krivolinijske površi. Gips ploče su veoma zahvalne za mehaničku obradu i omogućavaju izradu kompleksnih i složenih formi.

Korisni savet

Pri srafljenju uvek obratite pažnju na izbor materijala i na pozicije na kojima bušite zid. Ukoliko želite da za zid pričvrstite teže predmete obavezno zid bušite na onim sektorima na kojima se nalazi metalna podkonstrukcija sistema pregradnog zida. Time ste se osigurali da će zavrtnji biti ušrafljeni u jaku osnovu koja može da primi opterećenje

Za lakse objekte poput slika rupe možete bušiti i u samoj gips ploči ali tada obavezno koristite za tu namenu predviđene specijalne tiplove.

Izbor ugradne rasvete

 •  Dekorativna rasveta
 •  Rasveta za osvetljenje

Centralno postavljen izvor svetlosti na plafonu emituje svetlost u celoj prostoriji i na taj način se vrši efikasno osvetljavanje prostora.

Ambijentalne lampe i svetiljke treba postaviti uz rubove tako da delimično obasjavaju zidove čime se postiže dekorativni i estetski efekat

Planirate da započnete projekat

Naši eksperti su spremni da rade sa Vama!