fbpx

Sobna i ulazna vrata – Saveti

Sobna i ulazna vrata

Sobna i ulazna vrata su pre svega sinonim za sigurnost i udobnost jednog doma. U ovonedeljnom postu cemo pisati na temu sobnih i ulaznih vrata jednog doma.

Kada planiramo enterijer nezobilazna stvar na koju se osvrcemo jesu nasa sobna i ulazna vrata. Kako se nasa firma bavi preduzimackim radovima i sve sto Vam je potrebno za Vas enterijer od poda do plafona mozete dobiti i ponudu za vrata.

sobna vrata

Jedna kucna vrata predstavljaju pregradu u prostoru ili prvu stvar koju vidimo na ulazu u neciji dom. Stoga njihov dizajn nije beznacajna stavka kao ni materijal koji se koristi za izradu istih.

Prilikom izbora dizajna sobnih ili ulaznih vrata imamo sirok spektar izbora. Naime karakteristicno za radionicku izradu je upravo to sto mozemo da uradimo upravo onakva vrata kakva klijent zamisli.

Izrada sobnih i ulaznih vrata

Prilikom izrade vrata moze da se koristi drvo, medijapan ili pak impregnirana iverica. Svaki materijal ima svoje prednosti.

Od zavisnosti izbora materijala zavisi cena sobnih ili ulaznih vrata. Svakako se podrazumeva da su vrata od iverice mozda najpovoljnija opcija, ali u svakom slucaju spram cene i kvaliteta nas tim bi preporucio vrata po meri klijenta.

Vrata se izradjuju u dimenzijama na osnovu mera koje se uzimaju u Objektu, dimenzije vrata nisu uvek iste ali svakako postoji odredjeni standard u dimenzijama.

Sva vrata se rade sa pripadajucim opsivima i stokovima, takodje od materijala koji klijent zeli.

Drvena vrata

Ukoliko se odlucimo za drevna vrata po meri treba da znamo i njihove najvaznije karakteristike. Kada govorimo o drvenim sobnim vratima podrazumevamo da su ona uradjena od kvalitenog drveta koje je obradjeno na odgovarajuci nacin i pripremljneo za dalju upotrebu.

Drvena sobna i ulazna vrata karakterise, pre svega kada odaberemo drvena vrata malo smo blizi prirodi, zar ne, ona pruzaju osecaj topline i povezanosti sa prirodom. Osnovna karakteristika je dugovecnost i pre svega odlican toplotni izolator. Njacesci izbor kada su u pitanju cisto drvena vrata su Camovina, Jasen ili pak Hrast.

Vrata od medijapana

Prilikom izrade vrata od medijapana moze da s ekoristi impregnirana iverica kao ispuna ili pak tvrdo presovano papiranto sace. Najtrazenija vrata su upravo MDF – a, ovde je takodje jako vazno izabrati pravog i adekvatnog proizvodjaca istog, naime da bi vrata bila kvalitetna treba da se koristi kvalitetan materijal.

Vrata od medijapa se izradjuju u razlicitoj debljini, u zavisnosti pre svega od zelje klijenta. Neka polazna debljina je 4 mm. Za klijenta je najprivlacniji medijapan pre svega zbog sirokog spektra boje u koju vrata mogu da se rade kao i zbog dezena istih.

Kao zavrsni sloj kod vrata od Medijapana se korsiti poluretnska boja i to u boji i tonu klijenta.

Stokovi vrata

Stok vrata ili okov istih predstavlja okvir vrata i moze da se radi od od razlictigo materiajla. Sustina stoka ej da bude u skladu sa vratima koja su uradjena. Stok vrata se najcesce radi sa pripadajucim opsivima i u istom dezenu i materijalu kao i vrata.

Lajsne

Uz stok vrata neophodno je spomenuti i pervajz lajsne. One se takodje rade od medijapana, drveta ili iverice. Pervajz lajsne se rade u skladu sa stokom vrata.

Kako je sustina svakog dobrog blog posta da Vas informise i nasa je misija takodje ista. Ukoliko ste zainteresovani da za Vas izradimo vrata mozete da nas zapratite na Instagramu i Facebook ili pak da nam pisete na info@bekostyle.com

Sve fotografije na blogu su inspirativnog karaktera. Sva vrata se izradjuju po meri i zelji klijenta.

Leave a Comment