fbpx

Adaptacija Poslovnog Prostora

Preduzimacki radovi – kompletna adaptacija Poslovnog Objekta

U preduzimacke radove spadaju svi zavrsni radovi koji se mogu izvesti na jednom Objektu.

Bilo da je to Poslovni ili Stambeni Objekat, nasa kompanija obavlja sve preduzimacke radove.

U ovom tekstu cemo Vam predstaviti poslednji Objekat na kojem smo uradili sve Preduzimacke radove i uradili kompletnu adaptaciju istog.

U pitanju je inostrana kompanija koja posluje na nasem trzistu u oblasti Horti kulture. Sama kompanija se bavi distribucijom staklenika, đubriva i tankova za vodu.

Naš zadatak je bio da izvedemo završne radove na njihovom Objektu.

U ovom tekstu cemo Vam priložiti slike zavrsenog stanja – trenutnog stanja.

Preduzimacki radovi – izvedeni na Objektu

Kada se na jednom Objektu rade Preduzimacki radovi to podrazumeva da Izvodjac radova u ovom slucaju Beko Style doo organizuje i izvede kompletne radove koji su trazeni uz konsultaciju sa Investitorom.

Preduzimacki radovi koji su izvedeni na Objektu:

Izolaterski radovi

Pod izolaterksim radovima se podrazumevaju radovi na izolaciji jednog Objekta, na pripremi istog za dobru izolaciju u toku svih godisnjih doba. Složićemo se da je to stavka od izuzetne važnosti.

Na ovom Objektu se radila hidroizolacija poda kao termo izolacija poda i plafona. Jedna od znacajnih izolacija i zvucna izolacija koja se takodje izvodila na Objektu.

Hidroizolacija podrazumeva postavku Kondor kao i premazivanje betona odgovarajucim premazima za izolaciju. Pre svega je neophodna dobra pripema podloge za dalji rad.

Gipsarski radovi

Gipsarski radovi spadaju u moderne građevinske metode jer predstavljaju sistem koji se lako postavlja, sistem koji ima odlična svojstva i karakteristike.

Na Objektu u Horti Centar Ruma su se izvodili razni gipsarksi radovi, jedni od njih su bili upravo pregradni zidovi od gispa.

Danas je najednostavniji nacin pregrađivanja prostorija upravo izrada pregradnih zidova od gipsa. Zidovi od gipsa mogu da budu vlagootporni i određene portivpožarnosti.

Plafoni koji su rađeni od gipskarton ploča su rađeni vlagootpornih i protivpožarnih karakteristika.

Na slikama se može videti da su urađeni AMF plafoni koji su veoma zastupljeni u Poslovnim Objektima.

Amstrong plafona ima raznih tipova i namena. U zavisnosti od toga koja je namena prostora u kojem se isti postavlja zavisi koji se Amstrong plafon postavlja. Ovde je koriscen tip Amstrong Optima plafon sa izuetno dobrim karakteristikama.

OPTIMA ima površinu sa finom teksturom i nudi apsorpciju zvuka klase A
u velikom broju različitih veličina, debljine i rubnih detalja. Idealna je za prostorije otvorenog tipa ( korisnički centri, biblioteke, kafici )

– preuzeto sa sajta Knauf Isolation

Za vise informacija vezanih za zvucno izolcione plafone mozete nas kontaktirati putem mail -a ili telefona.

Keramičarski radovi

Keramicarski radovi koji si izvedeni na Objektu Horti Centar Ruma jeste psotavljanje granitne keramike u poslovne prostorije na adekvatno lepilo.

Prilikom izvodjenja keramicarskih radova veoma je vazno obratiti paznju na izbor keramike, potrebno je da keramika bude kvalitetna, zatim na strucnost masjtora koji izvode radove i na propratni materijal koji se koristi kao sto su podloge i lepilo za keramiku.

Molersko farbarski radovi

Jedan od najbitnijih aspekata koji određuje izgled i estetiku prostorije i unutrašnjeg enterijera jeste izbor upotrebljenih boja. Boje definišu našu percepciju predmeta i stvari. Prema tome neophodno je ovu vrestu radova izvesti adekvatno i na prethodno adekvatno pripremljenu podlogu.

Na Objektu su uradjeni kompleto molersko farbarski radovi u skladu sa Projektom, sve povrsine su prethodno masinski gletovane kao premazane prajmerovima pre samog bojenja.

Kako je u pitanju Poslovni Objekat, sa odredjenim konceptom kancelarija, vecina prostora je obojena u belu boju. Sam Objekat je izuzetno prostran i svetao, pa je samim tim bela boja doprinela upravo otvorenosti ovog Poslovnog prostora.

Ovo s neki od radova koji su izvedeni na samom Objektu.

U nekom od sledecih objava cemo Vam predstaviti fasaderske radove na Objektu.

Do tada možete pogledati kompletnu galeriju na sledećem linku.

Nadamo se da ste uživali čitajući naš blog.

Leave a Comment