fbpx

Dnevni boravak i kuhinja zajedno

Dnevni boravak i kuhinja

U ovonedeljnom postu cemo pisati na temu dnevni boravak i kuhinja zajedno. U danasnje vreme prilikom uredjenja enterijera naseg doma najvise se obraca paznja na prostor. Maksimalna iskoriscenost prostora jednog stana je glavni imperativ prilkom adaptacije istog.

Pre svega, spajanje dnevnog i trpezarisjkog dela je pored toga sto je izuzetno prakticno, moze zaista lepo da izgleda. Spajanjem ova dva prostora dobijamo na sirini i prostranosti. Potpunom komforu.

Prilkom uredjenja ovakvih prostora potrebno je obratiti paznju na određene detalje. U ovom blog postu cemo pokusati da Vam nasim savetima ovo uredjenje ucinimo lepsim i laksim.

Pre svega je neophodno pronaci pravi nacin kako da se prostor podeli u funkcionalne celine.

Namestaj za razdvajanje kuhinje i dnevni boravak

Kada nam se nalaze dnevni boravak i kuhinja u jednom prostoru, neophodno je prostor na neki nacin vizuleno ragraniciti.

Pored toga sto razdvajanje ova dva prostora ima vizuelni znacaj, takodje ima i funkcionalni znacaj.

Njacesce ovo radimo upravo pomocu namestaja. Za ovu namenu mozemo da koristimo sank koji mozemo da izradimo od recimo gipsa ili pak od drveta, medijapana ili iverice. Neretko, sank u kuhinji predstavlja i ostrvo na kojem se moze nalaziti sudopera ili pak ugradna ploca.

Zatim trpezarisjki sto, njega mozemo da kombinujemo kao namestaj za odvajanje ova dva prostora. Takodje garnitura za sedenje ima veliku ulogu u ovom vizuelnom radvajanju. Recimo, nju je zgodno postaviti negde blize ulaza u dnevni boravak jer se na taj nacin stvara prijatan prostor za prijem gostiju.

Neretko se koriste razni zidni paneli koji sluze za vizuelno razdvjanje. Na temu vizuelnih panela cemo pisati u nekom od narednih postova.

Ovde cemo priloziti nekoliko nasih predloga razlicitih trendova na temu. Slike su inspirativnog karaktera.

Dnevni boravak i kuhinja slike

Beko Style ideje za vizuelno razdvajanje

Kombinovanje boja prilkom uredjenja dnevni boravak i kuhinje u jednom

Prilkom uredjenja dnevnoboravka i kuhinje u jednom prostoru nezaobilazna tema je upravo odabir boje za zidove. .

Prilkom odabira boja zidova treba obratiti pazju da se boje prostorija lepo uklapaju. Mozemo predloziti neke neutralnije bez tonove ili pak neku kombinaciju jace boje zida u dnevnom boravku.

Ovde cemo priloziti nekoliko nasih predloga razlicitih trendova na temu. Slike su inspirativnog karaktera.

Izbor podova prilikom uredjenja dnevnog boravka i kuhinje

Takodje, neophodno obratiti paznju i na podove. Ukoliko radimo nove podove u svom stambenom prostoru svakako cemo praviti kombinaciju istih na najbolji nacin. Svakako je savet da se boje uklapaju kao i materijali koji se koriste.

Takodje, neretko, se danas koriste laminatni ili pak drveni podovi u kuhinji. Danas, postoji veliki izbor dekorativnih podova za kuhinje i trpezarije koje se savrseno mogu uklopiti u enterijer jednod dnevnog boravka.

Imamo veliku ponudu keramickih plocica koje se savrseno uklapaju sa drvenim ili laminatnim podovima.

Ovde smo Vam prikazali neke od primera dekorativnih podova. Slike su inspirativnog karaktera i preuzete su sa Pinterest.com

Otvoren prostor kuhinja i dnevni u jednom – podovi

Rasveta u dnevnom boravaku i kuhinji u jednom prostoru

Rasveta ima veoma znacajnu ulogu kada je u pitanju udobnost naseg doma. Prilkom uredjenja dnevnog boravaka i kuhinje u jednom prostoru rasveta ima veliku ulogu.

Visenamenski prostor zahteva vise rasvete kako bi se naglasili razliciti delovi istog. Tako nam treba rasveta za kuhinju, za radni deo, kao i za deo iznad sanka i za dnevni boravak.

Mozemo koristiti razlicite izvore svetlosti za uredjenje dnevnog boravka i kuhinje u jednom prostoru.

Nas savet je da koristite ugradnu rasvetu sa kombinacijom ambijentalne rasvete u denvnom boravku recimo, po neka lampa u cosku i slicno. U kuhinji mozete staviti uzduzne lampe iznad radnih delova. Iznad sanka, ukoliko imate jedan, ili pak iznad trpezarisjkog stola mozete staviti viseci luster.

Ovde smo Vam prikazali neke od primera rasporeda rasvete. Slike su inspirativnog karaktera i preuzete su sa Pinterest.com

Beko Style rasveta u dnevnom boravku i kuhinji u jednom prostoru  ideje i inspiracije

Za sve savete i ideje na raspolaganju Vam stoji nas tim @bekostyle

Leave a Comment

two × 1 =