fbpx

Uređenje dnevnog boravka – Saveti

Uređenje dnevnog boravka

Kada govorimo na temu uredjenje dnevnog boravka mozemo da obuhvatimo vise segmenata istog. Naime, dnevni boravak je prostorija u kojem provodimo najvise vremena.

Prilikom uredjenje dnevnog boravka mozemo da se vodimo sledecim idejama, ili pak nekim pravilima. Kada zelimo da uredimo dnevni boravak treba da obratimo paznju na vise faktora. Neki od njih su boje zidova, izbor namestaja, izvor prirodne svetlosti u istom i slicno.

Nasi renderi na temu uredjenja dnevnog boravka mozete pogledati ovde. Beko Style ima uslugu izrade 3d dizajna Vaseg enterijera, za ceo prostor ili samo jednu prostoriju. Pozovite nas.

Uredjenje dnevnog boravka – Izbor boje

Kada biramo boju za dnevni boravak veoma je vazno obratiti paznju na sledece. Boja moze da utice na raspolozenje i sveopsti utisak naseg stanbenog prostora.

Vise o delovanju boje u prostoru mozete citati na nasem blogu – Boje u enterijeru i njihov uticaj na raspolozenje

Uređenje dnevnog boravka boje zidova

Kada govorimo o izboru boje za dnevni boravak trebalo bi obratiti pažnju na velicinu istog. Ukoliko je nas dnevni boravak velik i prostran upotreba tamnijih boja mu moze koristiti.

Tamnije boje zidova ili mozda jednog dominatnog zida cine velike, prostrane dnevne boravke vise intimnijim. Tu nam izbor moze biti tamno plava boja, bordo, tamno zelena boja ili pak tamno siva ili crna.

Prilozili smo nekoliko ideja za prostrane dnevne boravke, slike su preuzete sa Pinterest.com

Izbor boje za zidove kod prostranog dnevnog boravka – ideje i inspiracije beko style

Kada uredjujemo dnevni boravak neretko izbor boja su pastelne i nezne boje. Takodje mozemo praviti kombinaciju pastelnih nijansi sa tamnijim zidom.

Pokazacemo Vam neke mogucnosti kombinovanja paleta boja. Dodatni savet je da potrazite neku od dostupnih aplikacija za izbor paleta boja za Vas prostor.

Ideje i inspiracije su preuzete sa Pinterest.com

Dnevni boravak – palete boja

Ukoliko ste u nedoumici oko izbora boja kao i tehnika koje da koristite prilikom uredejnje dnevnog boravka slobodno kontaktirajte nas tim

Izbor namestaja kao i njihov raspored – uredjenje enterijera

Kada uredjujemo dnevni boravak nezaobilazna stavka je svakako izbor namestaja u istom.

Pre svega u jednom dnevnom boravku centralni komad namestaja je svakako izbor garniture za sedenje kao i police za televizor.

Prilikom kupovine garniture najvaznije je merenje, da merenje. Pre nego sto krenemo u beskonacnu potragu za savrsenom garniturom neophodno je da prvo dobro izmerimo prostor gde ce se ista nalaziti.

U danasnje vreme najpopularnije su svakako ugaone garniture, cak ih danas proizvode i za male prostore sto je sasvim odlicno. Takodje su veoma popularne kombinacije troseda i fotelja, ne retko u nekom retro stilu.

Kada govorimo o namestaju od mdf ili drveta i iverice za dnevni boravak nas tim je tu za Vas.

Prilozili smo Vam galeriju nekih od mnogih ideja za namestaj u dnevnom boravku.

beko style inspiracije – ideje za garniture za sedenje

beko style inspiracije – komadni namestaj u dnevnom boravku

Uredjenje dnevnog boravka – osvetljenje istog, izbor rasvete

Pored svega sto smo napisali vezano za uredjenje dnevnog boravka neophodno je da spomenemo rasvetu istog.

Kako cemo rasporediti rasvetu kao i koliko iste nam je potrebno zavisi od mnogih faktora. Pre svega zavisi od velicine prostora, prirodnog svetla koju prima prostor kao i rasporeda prostora.

Vise na temu rasvete mozete citati na nasem blogu na temu rasveta.

Savetujemo Vam da ukoliko ste u mogucnosti koristite vise oblika rasvete. Recimo, dobar savet za dnevni boravak sa lusterom je da se u isti ubaci jos jedan vid rasvete, kao recimo stojeca lampa.

Ukoliko sam prostor ne dobija dovoljno svetlosti od prozora, potrebno je postaviti neke lampe u sam prostor kako bismo ga dovoljno osvetlili.

Danas na trzistu imamo veliku ponudu rasvete. Najcesce se koristi LED rasveta, i ona je svakako nesto sto bismo preporucili. Sam raspored svetiljki je neophodno da Vam postavi strucno lice. Kod LED rasvete je odlicno sto dugo traje, i sto ima odlican egekat u prostoru.

Cesto u dnevnom boravku imamo spustene plafone ili kaskadne delove u koje stavljamo ugradne sijalie i one stvaraju dobar ambijent. Pored njih neretko se koriste lusteri i lampe. Adekvatan raspored rasvete u prostoriji je od velikog znacaja.

Nas tim Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja vezana za istu.

Prilozili smo Vam nekoliko ideja za rasvetu dnevnog boravka, slike su inspirativnog karaktera.

rasveta ideje – beko style inspiracije

Sav tekst na nasem blogu blog beko style je inspirativnog karaktera. Ovde smo pokusali da Vam pokazemo vise ideja za uredejnje dnevnog boravka .

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte tim @bekostyle

Sledece nedelje Vas ocekuje novi blog post na temu.

Leave a Comment