fbpx

Zvucna izolacija – spušteni plafoni

Zvucna izolacija

U ovonedeljnom blog postu cemo vise da pišemo na temu zvucne izolacije spustenih plafona u Objektima. Bilo da su u pitanju privatni stanovi i kuće il pak poslovni Objekti.

U toku proslonedeljnog blog posta smo poceli na temu akustike i izolacije, sada samo nastavljamo da pisemo na temu zvucne izolacije spustenih plafona i zidova.

Pre svega je neophodno napomenuti da je pre samog spustanja plafona neophodno napraviti dobru strategiju za izolaciju istog. Naime, kada se plafon vec uradio i ukoliko nije postavljena zvučna izolacija posao je tu završen.

Zvucna izolacija

Zvucna izolacija je svojstvo građevinske konstrukcije da u što većoj meri spreči prenošenje zvučne energije iz jednog prostora u drugi. Zvucna izolacija se deli na:

  • zvucnu izolaciju od udarne buke (prenosi se konstrukcijom ili krutim medijem) i
  • zvucnu izolaciju od prostorne buke (prenosi se zvukom ).

Izvor: Wikipedia

Pronalaženje problema

Pre svega je neophodno reci da je buka neka vrsta uzročnika mnogih problema. Zapravo sigurni smo u to da kada pričamo na temu buke svi imamo dosta toga da kažemo. Ona u nama ne izaziva lep i prijatan osećaj zar ne. Pre svega uvek polazimo od uzročnika jednog problema. Naime, buka može da dolazi sa raznih lokacija u jednom Objektu.

Da li buka dolazi sa strane, da li dolazi od gore od komsije sa sprata ili pak ćujemo svaku buku sa ulice.

U zavisnosti od toga odakle zvuci dolaze pristupamo problemu i njegovom rešavanju. Pre svega ukoliko Vam je potreban savet ili pak pomoc možete nas kontaktirati @bekostyle

Pregradni zidovi sa zvucnom izolacijom

Pre svega treba reći da se u današnje vreme prave dosta tanki zidovi kako bi zauzimali što manje prostora. Posebno ako pricamo o pregradnim zidovima, znaci da pregrađujemo jednu prostoriju. Ovde pricamo o zvuku koji se prenosi vazduhom. Prilikom izrade pregradnih zidova je neophodno koristiti adekvatne materijale za iste. Za zvucnu izolaciju zidova možemo da koristimo razne materijale. Proizvođače koji se nalaze kod nas na tržistu. Ali pre svega za adekvatnu izolaciju je neophodno da pitate osobu koja se snalazi na tom polju.

zvucna izolacija
primer pregradnog zida
zvucna izolacija
primer konstrukcije pregradnog zida
zvucna izolacija
primer pregradnog zida

Na trzistu se nalazi pregršt materijala koji se nude za zvucnu izolaciju zidova. Ovde cemo spomenuti neke od opcija istih. Pregradne zidove možemo izolovati pomocu kamene i staklene vune.

Kamena i staklena vuna se smatraju dobrim izolatorom jer je to trajan materijal koji ima odlicnu strukturu za zvucnu izolaciju zidova. Zbog vlaknaste strukture je dobar izolator od buke, i dosta se cesto koristi kod nas na tržištu za izolaciju.

Pregradni zid sa zvucnom izolacijom može biti montiran na svaku podlogu sa adekvatnom zvučnom izolacijom. Nas tim je tu da Vam pomogne sa izborom tim @bekostyle

Spusteni plafoni – zvucna izolacija

Buka koja dolazi sa plafona moze biti izazvana koracima, udarcima ili pak necim slicnim od gore. Takođe imamo i problem odzvanjanja zvuka u slucaju recimo nekih poslovnih Objekata ili hala.

Resenje za problem zvucne izolacije plafona svakako postoji. Bilo da je u pitanju poslovni ili privatni prostor.

Pre svega vrsimo zvucnu izolaciju plafona vec posotojeceg plafona postavljanjem spustenog plafona sa izolacijom. Takodje danas na trzistu postoje mnoga adekvatna resenja na polju akustike i zvucne izolacije. Recimo mozemo da spomenemo Knauf Isolation sistem, zatim AMF plafone ili pak Ecophon sisteme.

Spusteni plafoni mogu da budu uradjeni po zelji klijenta sa adekvatnom upotrebomm materijala sto je glavni zadatak jednog Izvodjaca.

Sve fotografije na blogu su inspirativnog karaktera u skladu sa tekstom na istom

Zvucna izolacija – podovi

U okviru pisanja na temu zvucne izolacije neophodno je dotaci i temu izolacije poda, da poda.

Naime dobra zvucna izolacija poda jednog doma podrazumeva da je uradjen i pod na adekvatan nacin.

U zavisnosti od toga koja je podna konstrukcija postavljana tj. da li je u pitanju drveni pod, betonska ploca ili medjuspratna konstrukcija se bira i vrsta zvucne izolacije poda kao i na osnovu podne obloge koja se postavlja. Na temu podne zvucne izolacije ce biti opsirnije u narednim blog postovima.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem mail – a ili pak telefona.

Takodje ne zaboravite da posetite nas sajt na kojem imate sve detalnje informacije.

Sve informacije na blogu su informativno – inspirativnog karaktera kao i fotografije.

Leave a Comment