fbpx

Izrada fasade na Poslovnom Objektu – Horti Centar

Postavka fasade

Na zavrsenom Objektu Horti Centar Ruma, ciju smo kompletnu unutrasnju adaptaciju uradili, smo radili postavku HPL Compakt fasadnih elemenata sa Alubond fasadnim elementima.

Na Objetku je radjena postavka fasadnih elemenata na osnovu Projektnog resenja. Fasadni elementi su tip HPL Compaktne ploce koje su postavljene na aluminijumsku podkonstrukciju sa detaljima od Alubonda.

Fasadni elementi su radjeni u svemu prema specifikacijama Proizvodjaca. Koriscene su ploce debljine 6 mm u dezenu drveta.

HPL Compaktni elementi

Fasadni elementi koji se koriste za Exterijer se proizvode u laminacionim presama pod visokim pritiskom i visokom temperaturom. Stoga su im karakteristike da imaju visok stepen tolerancije na atmosferske uslove. Ovakve ploce se izmedju ostalog, koriste za oblaganje fasada i popunjavanje betonskih ograda.

Na ovom Objektu su korisceni elementi u dezenu drveta u kombinaciji sa Alubond detaljima.

izrada fasade

Alubond fasadni elementi

Alubond fasade su ventilirajuci fasadni sistemi koji se odlikuju toplotnom izolacijom. Ovi sistemi se odlikuju odlicnom zvucnom izolacijom pa se svakako mogu preporuciti za Objekte koji su izlozeni saobracajnoj buci i za objekte koji se nalaze u Industrijskim zonama. Ovo je upravo Objekat koji se nalazi u Industrijskoj zoni i upravo je jedan od razloga bio sto se Investitor odlucio za istu.

Jedan od prednosti ove vrste fasade je i jednostavna obrada panela. Paneli ove fasade se mogu krojiti i oblikovati prema trazenim dimenzijama i specifikacijama na jednostavan nacin.

Alubond fasadama nije potrebno dodatno odrzavanje i paneli su laski od plocastih materijala koji su do sada imali vecu upotrebu za 1.6 puta kao i od celika. Ovo je materijal koji je otporan na udarce i vibracije.

Na ovom Objektu to su elementi koji su u tamno sivoj – odnosno antracit boji.

Pored odlicnog vizuelnog efekta fasadni elementi koji su ovde korisceni, HPL Compakt ploce i Alubond su i odlicnih karakteristika.

Galerija slika gotove fasade

Tim Beko Style uspesno odgovara na Vase zahteve vezane za izradu Fasada i Fasadnih sistema. Uz nasu strucnu pomoc i savet do savrsene fasade Vaseg Poslovnog ili Stambenog Objekta.

Leave a Comment