fbpx

Uređenje malih kuhinja – Beko Style

Uređenje malih kuhinja

U ovonedeljnom blogu postu pisemo na temu uredjenje malih kuhinja i kako maksimalno da iskoristimo prostor koji imamo na raspolaganju.

U danasnje vreme stambeni prostor je od ogromnog znacaja. Kada govorimo o prostorijama koje se najvise koriste u jednom domu to su sigurno dnevni boravak i kuhinja.

Prilikom uredjenje malih kuhinja postoje pravila i principi kojih bi trebalo da se pridrzavamo. Ukoliko zelimo da postignemo optimum iskoricenosti prostora u kuhinji, naravno.

Ideje za uređenje malih kuhinja

Kada uredjujemo malu kuhinju moramo se fokusirati na njenu funkcionalnost i estetiku.

Pre svega neophodno je reci da imati malu kuhinju ne mora da znaci minus za jedan zivotni prostor. Najvaznija je dobra organizacija, odabir namestaja, kao i kombinacija materijala i boja u kuhinji.

Nas katalog kuhinja mozete pogledati

Pravilo uredjenje malih kuhinja – minimalna kolicina predmeta

Kada uredjujemo kuhinju koja ne raspolaze sa velikim prostorom za rad pre svega moramo minimalizovati nepotrebne predmete na radnoj povrsini. Vecina nas ima obicaj da gomila stvari u kuhinji kao sto su ukrasne vaze, drzaci za salvete, drzaci za nozeve i slicno. Sve ovo je od znacaja za nasu kuhinju, ali kada pak govorimo o malom radnom prostoru slozicete se ipak da su one visak.

Stoga u cilju da optimizujemo nas kuhinjski prostor treba da nadjemo drugi pristup uredjenja enterijera u kuhinji.

Sa savetima na temu uredjenja malih kuhinja cemo pre svega krenuti na temu iskoricenja onog sto sigurno mozemo u jednoj maloj kuhinji. To su pre svega kuhinjski elementi. Svi kuhinjski elementi se rade po meri klijenta, i skoro svaka zamisao je izvodljiva od strane naseg sturcnog tima.

Nekoliko slika koje su nama bile inspiracija su prilozene. Slike koje smo ovde prilozili su cisto inspirativnog karaktera i preuzete su sa Pinterest.com

Izbor Dekora kod uredjenja malih kuhinja

Kada govorimo o malim kuhinjama svakako se moramo osvrnuti na izbor stila istih. Svakako izbor stila kuhinje je na Vama, nas zadatak je da Vas posavetujemo.

Mozemo slobodno preporuciti izbor modernog stila kod izrade malih kuhinja.

O cemu se zapravo radi ovde. Kod savremenih stilova izrade kuhinje se dobija na prostoru i maksimalnom iskoricenju elemenata. Minimalizujmo detalje na elementima jedne kuhinje, moj predlog je ukoliko postoji mogucnost izrada kuhinjskog plakara svakako. U njega mozemo zaista puno toga da smestimo a sve je u jednoj liniji.

Slobodno kombinujte materijale, tj.dezene. Odlicna kombinacija je svakako drvena ploca, mermer, Kerrock, odvojite elemnete vizuelno upotrebom nekih od navedenih materijala.

U daljem tekstu su slike nekih od kuhinja koje smo radili po meri klijenta, sledece su nam posluzile kao inspiracija.

Rasveta u kuhinji

Sto imamo vise svetla u prostoru to nam se on cini vecim i prostranijim. To se pravilo primenjuje za sve prostorije i to sa posebnom paznjomi osvrtom na one male.

Ukoliko imamo prirodan izvor svetlosti to je odlicno, pod tim se podrazumevaju veliki prozori. Medjutim, moramo reci da to uglavnom nije sasvim dovoljno, zar ne.

Stoga primenimo neke od sledecih saveta koje cemo svakako da obogatimo i ponekim primerom u vidu slike.

Nemojte se plasiti da stavite viseci luster u Vasu kuhinju, savet je da on ne bude previse glomazan i predugacak, u ovom slucaju pristupimo umereno. Takodje, mozemo da upotrebimo razne oblike rasvete, kao sto je ugradna rasveta. Jos jedan odlican savet je ugradna rasveta u elemente. Ona ce uciniti Vasu kuhinju jos lepsom i vecom u vizuelnom smilsu.

Primeri slika koje su prikaze su preuzete sa Pinterest.com

Izbor boje u malim kuhinjama – predlozi Beko Style

I za kraj ovonedeljnog posta vezano za datu temu, odabir boja u malim kuhinjama.

Neretko ljudi su misljenja da za male kuhinje vredi pravilo izuzetno jedna boja i to mozda ona najsvetlija. Svakako da je to u redu, ali pak sasvim je u redu i koristiti neki zanimljiv detalj u kuhinji kako bi je ucinili prostranijom. Recimo plocice koje mogu da budu u nekom zanimljivom dezenu, zatim umesto plocica mozemo da koristimo staklo ili ogledalo. Jedna od ideja je svakako kombinovanje tekstura ili ipak se odvaziti i koristiti neku jacu boju same kuhinje.

Prilozili smo nekoliko slika kao inspiracije na temu odabira boja i detalja u malim kuhinjama.

Sav tekst na nasem blogu blog beko style je inspirativnog karaktera. Ovde smo pokusali da Vam pokazemo vise ideja za uredejnje malih kuhinja koje se rade po meri klijenta.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte tim @bekostyle

Prijavite se na nas Newsletter i dobijajte redvona obavestenja o novim tekstovima i savetima

Sledece nedelje Vas ocekuje novi blog post na temu.

Leave a Comment

12 + 19 =